top of page

Antoryum Çiçeği Nasıl Bakılır ?


Antoryum Çiçeği Nasıl Bakılır
Antoryum Çiçeği

Antoryum (Flamingo) bitkisi; Kalp şeklindeki, kırmızı, beyaz, turuncu renkli çiçekleri, belirgin damarlı koyu yeşil yaprakları, uzun sapları ile ev ve ofisimizi süsleyen dekoratif bitkilerdendir. Yılın büyük bir bölümünde çiçekli kalabilen antoryum çiçeği, bulunduğu ortama neşe katan iç mekanı güzelleştiren bir bitkidir.

Antoryum çiçeği çok büyük saksılara gerek duymaz.Tüm çiçekli bitkilerde olduğu gibi aydınlık güneşli ortamları sever. Fakat direkt güneş ışığından ve rüzgardan (hava akımlarından) korumalısınız. Çiçeğin gölgede kalan kısımlarını belirli aralıklarla döndürebilirsiniz. Yine tüm çiçekli bitkiler gibi anatoryum çiçeği de yer değişimlerine karşı hassastır. Çiçeklerini döktükten sonra yer değişimi veya saksı değişimi yapılmalıdır.

Bitkinin çiçeklenmesi için çok fazla olan yapraklarından bir kaçını alttan budayabilirsiniz.

Antoryum çiçeğinizi parazit veya böceklerden korumak için çiçek toprağının üstüne bir tutam toz tarçın dökebilirsiniz. Keskin kokusu ile istenmeyen böceklerden çiçeğin korunmasını sağlayacaktır.Ayrıca toprak değişiminde paketli toprakları tercih etmenizde yararlı olacaktır.

Antoryum çiçeğinin sulamasını toprağın kuruluk durumuna göre yapabilirsiniz. Ya su dolu bir kaba çiçeği batırıp 4-5 dk. bekletmek suretiyle ya da saksı üstünden su ekleyerek yapabilirsiniz. Sürekli saksı altlığında su bırakmak çiçeğin çürümesine sebep olabilir. Kış aylarında hafta da bir, yaz aylarında 2 günde bir sulama yapabilirsiniz.

Çiçek açan tüm bitkilerde olduğu gibi antoryum çiçeği de çiçeğini beslemek ve büyütmek için topraktan dafa fazla besin çeker.Bu nedenle azot fosfor potasyum ve değişik minarel takviyesi yapabilirsiniz. Ayda bir defa sulama suyuna eklediğiniz ilave besinlerle çiçeğinizi bu şekilde sulayabilirsiniz.


antoryum, flamingo, antoryum çiçeği, antoryum çiçeği bakımı, flamingo çiçeği, flamingo çiçeği bakımı,

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page