Guzmanya bitkisi, uzun ve yeşil yapraklarının ortasından yükselen ve 3-6 ay boyunca rengini koruyabilen kırmızı-turuncu çiçeği ile oldukça dekoratif görünüşe sahip olan bir çiçektir. Görselliği ile oldukça tercih edilen, iç mekan bitkilerindendir. Şık ve gösterişli görünümü ile en çok tercih edilen hediye çiçek aranjmanlarından dır.
Guzmanya çiçeğinin anlamı; bereket ve bolluk olarak bilinir.Bakımı ve yetiştirilmesi kolaydır.Uzun süre bozulmaması ve gösterişinden bir şey kaybetmemesi gibi özellikleriyle bilinir.
Guzmanya çiçeği, tropik bitkilerden olup, doğal ortamlarında toprakta yetişmeyen, ağaç dallarına veya yosunlara, kökleri ile tutunarak büyüyen bitkilerdendir. Tıpkı Orkideler gibi.Bu nedenle de havadar bitkilerden olup, bulunduğu ortam düzenli havalandırılmalıdır. Bununla birlikte özellikle hava akımlarından kolay etkilenir.
Sulaması en kolay bitkilerdendir. Sulaması çiçeğin çıktığı göbek kısmından yapılmalıdır. Ayrıca toprağını sulamaya gerek yoktur. Zaten su tutan bir toprak içerisinde olması bu tür bitkiler için uygun değildir. Suyu tutmayan toprak seçimi guzmanya çiçeği için daha iyi bir seçim olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta suyun akıp gitmesini sağlamaktır.
Guzmanya bitkisinin, yavaş yavaş kahverengi renge dönüşerek kuruyan çiçeğini keserek almanızda da bir sıkıntı yoktur.
Guzmanya bitkisi, 18-30 derece sıcaklıklarda yetiştirilmelidir.Gün ışığını, aydınlık ortamları sever. Fakat pek çok bitki de olduğu gibi direk güneş ışığından uzak tutulmalıdır.
Sararmış yapraklarını kesip almanızda bir zarar yoktur.Yapraklarının fazla sararması guzmanya çiçeğinin fazla güneş ışığına maruz kaldığının bir göstergesidir.Aynı şekilde fazla sulandığının da belirtisidir. Daha koyu yeşil yapraklarda tam tersi güneşe daha fazla ihtiyacı olduğunu göstermektedir.
Genelde evlerimizdeki yeşil yapraklı bitkilerin yaprak uçlarından kararması söz konusudur. Bu durum düzensiz, zaman çizelgesine bağlı olmadan yapılan sulamanın nedenidir. Yine gelip geçerken yaprak uçlarına dokunmakta bu duruma sebep olabilir.
Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve minaralleri tüketen guzmanya çiçeğine yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlamalısınız.
guzmanya çiçeği bakımı, Kırmızı Guzmanya çiçeği anlamı, Guzmanya çiçeği faydaları, Kırmızı Guzmanya çiçeği Bakımı, Guzmania, Guzmania Bitkisi, guzmanya çiçeği anlamı, guzmanya çiçeği, guzmanya bakımı, guzmanya çeşitleri, guzmania bakımı, guzmania çiçek, guzmania anlamı
Comments