top of page

Vazo Çiçeklerinin (Kesme Çiçeklerin) Ömrü Nasıl Uzatılır ?


Vazo Çiçeklerinin (Kesme Çiçeklerin) Ömrü Nasıl Uzatılır ?
Çiçek Aranjman

Özel günlerde gelen, rengarenk çiçeklerle süslenmiş, bir buket çiçek hepimizi oldukça mutlu eder. Gerçi bu mutluluğu yaşamak için özel bir güne veya birisinin bize hediye getirmesine de gerek yoktur. Kendimizde dilediğimiz an bir çiçeğe sahip olabiliriz. Özenle bakacağımız bu çiçekler uzun bir süre evimizi yada ofisimiz süsleyecektir.

Bu yazımızda çiçek bakımı hakkındaki püf noktaları vererek, çiçeklerinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak detayları sizlerle paylaşacağız.


Öncelikle çiçeğin etrafındaki süs kağıtlarını ve bağını çıkartıp çiçeğimizi çıplak halde vazoya yerleştirmeliyiz.


Çiçeklerin vazodaki su ile temas eden sap kısımlarında yapraklar varsa muhakkak koparmalıyız. Ayrıca 2 günde bir, çiçeklerin sap kısımlarından 1,5-2 cm kesilmelidir.

Mümkünse her gün çiçeklerin sularının değiştirilmesi gerekir. Çiçekler, saplarından su aldıkları için çiçek vazosunun alt kısmında 3-4 parmak olacak kadar, su koymak yeterlidir. Fazlası çiçeğe zarar verecektir. Sıcak havalarda çiçeğin suyu soğuk su veya buzla desteklenmelidir.


Çiçeklerin aydınlık bir ortamda bulunması gerekir. Ne çok sıcak ne de çok soğuk ortamlarda bulunmamalıdır. Çiçeklerinizi direkt güneş ışığında yada esintili yerlerde tutmayın.

Solmuş çiçeklerin vazodan çıkartılması, kalan çiçekler için sağlıklıdır. Bakterilerin oluşumunu engellemek için bir damla çamaşır suyu veya bir kaşık elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Yine çiçeklerimizin suyuna karbonat eklemek onları uzun ömürlü yapacaktır.





17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page