top of page

Medinilla (Magnifica) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?


Medinilla (Magnifica) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?
Medinilla (Magnifica) Çiçeği

Çok gösterişli ve çok güzel iri çiçekleri olan Medinilla çiçeği, iç mekanda yetiştirebileceğiniz nadide çiçeklerden bir tanesidir. Medinilla, dekoratif görünümü ile özellikle askılı saksılarda yetiştirebilen bir çiçektir.Pembe çiçekleri, üzüm salkımı gibi aşağıya doğru sarkar.Sağlam yapılı, geniş ve parlak koyu yeşil yapraklara sahiptir. Halkımız arasında Medine gülü olarak ta adlandırılır.


Medinilla, aydınlığı sever fakat direk gün ışığından uzak tutulmalıdır. Havadar, nemli ve sıcak ortamları sever. Medinilla,toprağı kurumuya döndükçe hafif nemli kalacak şekilde sürekli sulanmalıdır.Saksı tabağında su bırakılmaması önemlidir. Yine bol bol spreyle yapraklarına su fısfısı yapılması önerilir. Ayrıca yapraklarını sık sık ıslak bezle silip temizleyebilirsiniz.Yaprak sağlığını korumak bu bitkinin yetiştirilmesindeki püf noktalarındandır.


Medinilla çiçeğinin, yer seçiminde tıpkı Orkide çiçekleri gibi havadar yerleri tercih etmelisiniz.Kışın 15-20 derece ortam sıçaklığında bakılmalıdır. Medinilla bitkisi, şubat-mart aylarında tomurcuklanmaya başlayacaktır. İlkbahardan sonbahara kadar bol bol çiçek açar. Çiçeklenebilmesi için kış boyunca hafif su sıkıntısı çekmesi gerekebilir.


Medinilla çiçeğinin toprağı geçirgen ve yumuşak olmalıdır.Saksı büyüklüğü ve ağırlığı çiçeği taşıyabilecek durumda olmalıdır.


Medinilla, Magnifica, Medine gülü, Medinilla çiçeği, Medinilla çiçeğinin bakımı, Medinilla çiçeğinin sulanması, Medinilla çiçeğinin yetiştirilmesi, Medine gülü fiyatı, Medinilla çiçeği fiyatı,



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page