top of page

Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır ?


Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır ?
Sukulent Bahçesi

Sukulentin doğal ortamı sıcak çöl iklimleridir. Vücudunda su tutan sukulentler, uzun bir süre suya ihtiyaç duymadan yaşamlarını devam ettirebilirler.


Sukulentler, doğal ortamlarında sık yağmur görmedikleri için kökleri çok derinde değildir. Bu nedenle sukulent yetiştirirken çok derin saksılara ihtiyaç yoktur. Bu özelliğinden dolayı genelde Teraryum aranmanjlarında sukulent sıkça kullanılan çiçeklerdir.


Sukulent toprak seçiminde, suyu tutmayan geçirgenliği olan kumlu toprakları tercih etmelisiniz. Doğal ortamlarına uygun, asla çamurlaşmayacak kum gibi bir toprak seçilmelidir. Zira çamurlaşan, yapışan topraklarda sukulentinizin yaşaması mümkün olmayacaktır.Kaktüs veya sukulent için doğru toprağı şu şekilde de anlayabilirsiniz; toprağı alıp içine su ilave ederek sıkıp bıraktığınızda toprak dağılıyorsa, çiçeğiniz için bu uygun bir topraktır. Eğer sıkıp bıraktığınızda toprak dağılmıyorsa çiçeğiniz için asla uygun değildir. Toprağın içine küçük çakıllarda ilave edebilirsiniz. Minerali olması için bahçe toprağı ile de karıştırabilirsiniz.


Sukulentinizi, toprağı kurudukça sulamanız yeterli olacaktır. Elinizle yoklayarak, toprağın tam olarak kuruduğundan emin olabilirsiniz. Haftada bir sulama yeterli bir süredir. Saksısının suyu tutmaması ve bunun için de delikli olması gerekir. Çiçeğe zarar verecek bakterilerin oluşmaması için buna dikkat etmek gerekir. Kaktüs ve sukulent yetiştirenler genelde bitkilerini çok fazla sulamalarında dolayı kaybeder. Saksı olarak eğer kupa vb. delikli olmayan bir materyal kullanacaksanız, materyalin yarısını çakıl taşı ile doldurup, üzerine koyacağınız toprağa sukulentinizi dikebilirsiniz.


Sukulent için ekstra gübreye ihtiyaç yoktur. Belki yılda 1 veya 2 defa su ile karıştırılan bitki besinlerinden takviye yapabilirsiniz.


Sukulentinizin saksı değişimini her defasında bir boy büyüterek yapmalısınız. Gerekenden daha büyük bir saksı tercihi, çiçeğinizin büyümesi yerine köklenmesine sebep olacaktır. Yılda bir defa saksı değişimi yapabilirsiniz. Saksı değişimi toprakta azalan minerallerin yenilenmesi için önemlidir.


Sukulentiniz için yer seçimi yaparken pencere önü gibi hem havadar hemde güneş ışığı alabilecek yerleri tercih edebilirsiniz.


sukulent kaktüs bakımı, sukulent ne kadar su verilmeli, sukulent kışın nerede durmalı, sukulentler güneş sever mi, sukulent kaktüs yetiştirmek, sukulent nasıl bakılır, sukulent yetiştirme, sukulent bakımı hakkında temel bilgiler, kaktüs sukulent bakımı, sukulent bakımı püf noktaları, sukulent sulama

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page